Salata de paste cu ton si rosii din: paste, ton, masline, rosii, oregano, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste o conservă mare ton în suc propriu 100 g măsline 6-8 roşii mici un praf oregano câteva frunzuliţe busuioc o linguriţă ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele în […]
Reteta paste cu rosii
PrinteazaReteta paste cu rosii din: paste, rosii, usturoi, ceapa, ulei, boia, zeama de lamaie, bulion, otet, sare.
Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.
Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.
Ingrediente:
- 500 g paste
- 4 roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă verde
- 2 linguri ulei
- boia de ardei iute
- zeamă de lămâie
- 3 linguri de bulion
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Roşiile decojite şi tăiate mărunt, usturoiul pisat, bulionul se călesc în uleiul încins.
Când roşiile sunt fierte se adaugă boiaua, o lingură de zeamă de lămâie, o lingură de oţet, se mai dau într-un clocot.
Se potriveşte de sare. Pastele se fierb în apa clocotită cu sare, se strecoară şi se aşază în farfurii.
Deasupra se pune sosul de roşii şi ceapa verde tocată mărunt.
Pofta buna!
Paste cu masline si rosii din: paste, rosii, masline, usturoi, ulei, ceapa, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 300 g paste fără ou 300 g roşii în bulion 100 g măsline un căţel usturoi o ceapă 4 linguri ulei sare piper busuioc proaspăt pentru servit Mod de preparare: In ulei se pun la călit ceapa şi […]
Pofta buna!