Paste cu sos cremos de brânză și spanac din: paste, frunze de spanac, ceapa, usturoi, smantana, branza gorgonzola, parmezan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste (de preferat fusilli sau penne) 200 g frunze proaspete de spanac 1 ceapă mică, tocată 2 căței de usturoi, tocați 200ml smântână lichidă 100 g brânză […]
Reteta paste cu sos de spanac
PrinteazaReteta paste cu sos de spanac din: paste, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, ulei, zeama de lamaie, otet, sare.
Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.
Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.
Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.
- 500 g paste
- 300 g spanac
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 căpăţână de usturoi
- 100 g margarină
- 1 lingură de ulei
- zeamă de lămâie
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Căpăţâna de usturoi necurăţată se lasă la cuptor 15 minute până se înmoaie.
După aceea, se scoate miezul din căţeii de usturoi.
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile, miezul de usturoi şi se înăbuşă încă 5 minute.
Se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie şi se mai fierbe 2 minute.
Frunzele de spanac se curăţă, se spală în mai multe ape, se taie şi se adaugă peste ciuperci împreună cu margarina.
Se potriveşte de sare şi piper şi se înăbuşă până când frunzele de spanac s-au înmuiat.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, se strecoară şi se aşază în farfurii. Deasupra se pune sosul de spanac.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu sos cremos de brânză și spanac
Pofta buna!