Reteta paste cu vinete

Printeaza

Reteta paste cu vinete din: paste, vinete, ardei, rosii, ceapa, ulei, usturoi, zahar, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g paste
  • 4 vinete
  • 2 ardei sau gogoşari
  • 6 roşii
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 1 crenguţă de busuioc sau 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă, se taie rondele, se sărează şi se lasă la scurs 30 de minute în strecurătoare.

Cepele se taie solzişori, ardeii se taie felii subţiri.

Intr-o cratiţă se pune -un strat de vinete, un strat de ardei, un strat de ceapă, un strat de roşii tăiate rondele, se adaugă zahăr, sare şi piper.

Se continuă aşezarea pe straturi, ul­timul strat fiind de roşii.

Deasupra se adaugă usturoiul, busuiocul, sarea si piperul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune pastele cu vinete 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.