Reteta pentru masa de Paste: Stufat de miel
PrinteazaStufat de miel din: carne de miel, ceapa versde, usturoi, untura, ulei sau unt, bors, sare.
- 3/4 kg carne de miel
- 4-5 legături de ceapă verde
- 3-4 legături de usturoi
- 1 lingură untură
- ulei sau unt
- 1 ceaşcă borş îndoit cu apă
- sare
Mod de preparare:
In primul rând vreau să vă spun că această mâncare nu se face nici prea devreme ca sezon, când ceapa şi usturoiul verde sunt trufandale, deci mai scumpe, dar nici când acestea au îmbătrânit şi nu mai sunt fragede.
Iei câte 4-5 legături de ceapă şi de usturoi, fie în părţi egale, fie mai multă ceapă şi mai puţin usturoi.
Le cureţi apoi, le speli şi le opăreşti. După aceea, înnozi fiecare fir în formă de opt, fie faci o coroniţă, învârtind firul şi împletindu-l.
Le tragi puţin în unt sau în untură şi apoi le aşezi peste carnea pregătită ca în cazul mielului cu spanac: carnea tăiată în porţii, o rumeneşti într-o cratiţă, pe foc, cu o lingură de unt, cu ceapa tocată mărunt şi, la urmă, cu un praf de făină.
Adaugi o ceaşcă de borş îndoit cu apă. Sărezi, laşi să fiarbă puţin stufatul, apoi îl dai la cuptor până scade.
Stufat de miel
Pofta buna!