Reteta pentru masa de Paste: Stufat de miel

Printeaza

Stufat de miel din: carne de miel, ceapa versde, usturoi, untura, ulei sau unt, bors, sare.

Ingrediente:Stufat de miel

  • 3/4 kg carne de miel
  • 4-5 legături de ceapă verde
  • 3-4 legături de usturoi
  • 1 lingură untură
  • ulei sau unt
  • 1 ceaşcă borş îndoit cu apă
  • sare

 

Mod de preparare:

In primul rând vreau să vă spun că această mâncare nu se face nici prea devreme ca sezon, când ceapa şi usturoiul verde sunt trufandale, deci mai scum­pe, dar nici când acestea au îm­bătrânit şi nu mai sunt fragede.

Iei câte 4-5 legături de ceapă şi de usturoi, fie în părţi egale, fie mai multă ceapă şi mai puţin us­turoi.

Le cureţi apoi, le speli şi le opăreşti. După aceea, înnozi fie­care fir în formă de opt, fie faci o coroniţă, învârtind firul şi împletindu-l.

Le tragi puţin în unt sau în untu­ră şi apoi le aşezi peste carnea pregătită ca în cazul mielului cu spanac: carnea tăiată în porţii, o rumeneşti într-o cratiţă, pe foc, cu o lingură de unt, cu ceapa tocată mărunt şi, la urmă, cu un praf de făină.

Adaugi o ceaşcă de borş îndoit cu apă. Sărezi, laşi să fiarbă puţin stufatul, apoi îl dai la cuptor până scade.

 

Stufat de miel

Stufat de miel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.