Reteta pentru masa de Paste: Drob de miel
PrinteazaDrob de miel din: prapure de miel, maruntaie de miel, carne de miel, condimente, ulei, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, piper, dafin, otet, faina.
- măruntaiele unui miel
- prapure de miel
- 200 g carne de miel
- condimente pentru carne de miel
- 100 ml ulei
- 6 ouă întregi
- 10 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi verde
- 10 fire de pătrunjel verde
- 8 fire de mărar verde
- piper
- frunze de dafin
- 1 lingură făină
- 50 ml oţet
Mod de preparare:
Speli întâi măruntaiele şi carnea cu apă foarte fierbinte, apoi le cureţi de pieliţe şi le mai speli încă o dată în apă fierbinte.
Apoi toci fin carnea şi măruntaiele şi le aşezi într-o oală cu apă rece împreună cu 50 ml de oţet.
Laşi să stea circa 20 de minute, apoi clăteşti carnea, tot cu apă rece şi o pui la fiert cu boabe de piper şi cu foi de dafin, după gust.
După ce s-a fiert bine, scoţi carnea în strecurătoare şi o laşi la scurs bine până se răceşte, lei un tocător şi mai toci carnea o dată foarte mărunt, cu cuţitul.
Pui în ulei încins ceapa şi usturoiul tocate mai mare cu cuţitul şi le amesteci cu o spatulă de lemn, cu puţină sare, până se înmoaie (circa 2 minute).
Apoi adaugi şi carnea tocată şi 2-3 linguriţe de condimente pentru miel şi mai laşi circa 5 minute pe foc.
Opreşti focul şi laşi amestecul acoperit să se răcească. Baţi ouăle, adaugi o lingură de făină, puţină sare, piper şi verdeaţă, lei o tavă de copt, aşezi praporul peste tava unsă cu grăsime şi presărată cu făină, cu marginile în sus, să cuprindă compoziţia.
Ungi praporul cu puţin ulei înainte de a pune compoziţia.
Drob de miel
Pofta buna!