Reteta pentru masa de Paste: Drob de miel

Printeaza

Drob de miel din: prapure de miel, maruntaie de miel, carne de miel, condimente, ulei, oua, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar, piper, dafin, otet, faina.

 

Ingrediente:Drob de miel

  • măruntaiele unui miel
  • prapure de miel
  • 200 g carne de miel
  • condimente pentru carne de miel
  • 100 ml ulei
  • 6 ouă întregi
  • 10 fire de ceapă verde
  • 6 fire de usturoi verde
  • 10 fire de pătrunjel verde
  • 8 fire de mărar verde
  • piper
  • frunze de dafin
  • 1 lingură făină
  • 50 ml oţet

 

Mod de preparare:

Speli întâi măruntaiele şi carnea cu apă foarte fierbinte, apoi le cureţi de pieliţe şi le mai speli încă o dată în apă fierbinte.

Apoi toci fin car­nea şi măruntaiele şi le aşezi într-o oală cu apă rece împreună cu 50 ml de oţet.

Laşi să stea circa 20 de minute, apoi clăteşti carnea, tot cu apă rece şi o pui la fiert cu boabe de piper şi cu foi de dafin, după gust.

După ce s-a fiert bine, scoţi carnea în strecurătoare şi o laşi la scurs bine până se răceşte, lei un tocător şi mai toci carnea o dată foarte mărunt, cu cuţitul.

Pui în ulei încins ceapa şi usturo­iul tocate mai mare cu cuţitul şi le amesteci cu o spatulă de lemn, cu puţină sare, până se înmoaie (circa 2 minute).

Apoi adaugi şi carnea tocată şi 2-3 linguriţe de condimente pentru miel şi mai laşi circa 5 minute pe foc.

Opreşti focul şi laşi amestecul acoperit să se răcească. Baţi ouăle, adaugi o lingură de făină, puţină sare, piper şi verdeaţă, lei o tavă de copt, aşezi praporul peste tava unsă cu grăsime şi presărată cu făină, cu marginile în sus, să cuprindă compoziţia.

Ungi praporul cu puţin ulei înainte de a pune compoziţia.

 

Drob de miel

Drob de miel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.