Chili vegetarian cu linte: O rețetă sățioasă și delicioasă, plină de proteine, fără carne din: linte uscata, ceapa, usturoi, ardei gras, rosii in suc, fasole neagra, fasole rosie, pudra de chili, boia, chimen, sare, piper, avocado, smantana. Chili-ul vegetarian cu linte este o alternativă sănătoasă și delicioasă la chili-ul tradițional cu carne. Această rețetă bogată […]
Reteta pentru vegetarieni: Linte cu legume
PrinteazaReteta pentru vegetarieni: Linte cu legume din: linte, supa de legume, ceapa, usturoi, telina apio, morcov, cartof, rosie, ulei, salvie, sare, piper, otet.
Ingrediente:
- 300 g linte roşie
- 600 ml supă de legume
- 1 ceapă roşie
- 2 căţei de usturoi
- 1 tijă de ţelină verde (apio)
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 roşie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de salvie proaspăt, tocată
- sare
- piper
- 1 linguriţă de oţet
Mod de preparare:
Lintea se fierbe 10 minute in supa de legume.
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă. Se curăţă ţelina, se spală şi se taie rondele.
Se cojesc morcovul şi cartoful şi se taie cubuleţe. Roşia se spală, se curăţă de cotor si se toacă.
Se încinge într-o tigaie uleiul, în care se călesc apoi legumele şi salvia.
Amestecul se adaugă apoi peste linte, după care compoziţia se fierbe sub capac încă 10 minute, la foc mic.
La final, se asezonează cu sare, piper şi oţet după gust.
Reteta pentru vegetarieni: Linte cu legume
Mâncare indiană de linte
Mâncare indiană de linte din: linte rosie, ceapa, ardei, morcov, rosie, radacina de ghimbir, ulei, sare, sofran, chimen, turmeric, cardamom, nucsoara, usturoi. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care încetinesc absorbția carbohidraților […]
Pofta buna!