Conopida cu papadie si usturoi din: conopida, ulei, usturoi, sare, piper, frunze de papadie. Ingrediente: 1 conopidă tânără 1/2 pahar ulei de măsline 4 căţei usturoi sare şi piper, după gust frunze de păpădie Mod de preparare: Se spală bine conopida şi se desface bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o […]
Reteta pentru vegetarieni: Salata de praz cu papadie
PrinteazaReteta pentru vegetarieni: Salata de praz cu papadie din: praz, papadie, piper, supa de legume, ulei de masline, sare.
- 8 fire praz
- 1 mănunchi mare de frunze de păpădie (sau rucola)
- 1 linguriţă piper Sichuan
- 50 ml supă clară de legume
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul şi se aşază într-o sită pentru fiert la aburi.
Se umple pe trei sferturi oala pentru fiert la aburi şi se adaugă jumătate din cantitatea de piper.
Se instalează deasupra sita cu praz. Se presară peste el sare, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă 45 minute.
Se curăţă şi se spală frunzele de păpădie. Se încinge uleiul de măsline şi se călesc puţin frunzele de păpădie, la foc moale, amestecând, cca 2 minute.
Apoi se toarnă supa de legume. Se lasă să dea un clocot şi se ia vasul de pe foc.
Se toarnă frunzele cu tot cu zeama lor în vasul mixerului şi se pasează la viteză maximă.
Sosul obţinut se toarnă într-un bol. Se sărează şi se piperează.
Se scot tijele de praz din dispozitivul cu aburi şi se aşază pe un platou.
Se lasă să se răcorească puţin, apoi se presară cu piper Sichuan si se servesc cu sosul verde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Papadie cu ceapa
Papadie cu ceapa din: frunze de papadie, ceapa, usturoi, ulei de masline, bicarbonat, sare. Ingrediente: 2 kg frunze păpădie 200 g ceapă 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline bicarbonat sare Mod de preparare: Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert într-un vas cu apă rece, în care s-au adăugat bicarbonatul şi […]
Pofta buna!
Foarte buna salata de praz cu papadie