O reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide, faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare. Ingrediente: 2 cepe 1/2 lime (zeama) ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui) pentru aluat: 130 g faină de năut 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă bicarbonat 1/2 linguriţă curcuma 1 ceaşcă […]
Reteta pentru vegetarieni: Tempura de legume
PrinteazaTempura de legume din: apa, ou, faina, boia, dovlecei, ciuperci, morcovi, ardei, ulei de arahide, sare.
- 200 ml apă rece
- 1 ou
- 125 g făină
- 1 vârf de cuţit boia de ardei iute
- 3 dovlecei
- 18 ciuperci champignon
- 3 morcovi mari
- 2 ardei graşi roşii ulei de arahide pentru fritat
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se toarnă apa într-un bol şi se adaugă gălbenuşul, apoi făina, boia şi sare, bătând cu telul. Se dă la frigider cca 1 oră.
Se taie dovleceii în rondele de 0,5 cm grosime. Se curăţă ciupercile şi se taie felii.
Se curăţă morcovii şi se taie rondele.
Se spală ardeii graşi, se taie în două, se golesc de cotoare, seminţe şi pieliţele albe şi pulpa se taie fâşii.
Se încinge uleiul pentru fritat; se trec legumele prin aluat şi apoi se plonjează în baia de ulei încins; se lasă cca 1 min. întorcându-le cu spumiera. Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se servesc alături de sos de soia şi sos picant.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!