Istoria Bucătăriei Franceze: Povestea Fascinantă a Bucătăriei Franceze. Bucătăria franceză, adesea văzută ca etalonul culinar suprem, este un mozaic de gusturi, tradiții și inovații. Prin acest articol, vom explora în profunzime cum regalitatea și revoluția au modelat această bucătărie rafinată și impactul ei remarcabil asupra gastronomiei mondiale. O Simfonie a Gusturilor și Rafinamentului Bucătăria franceză, […]
Reteta peste (cod) pe pat de legume
PrinteazaReteta peste (cod) pe pat de legume din: file de cod, lamaie, usturoi, ulei, ceapa, fasole, rosii, dovlecel, sare, piper.
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod
- 1/2 lamâie
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 mână de fasole verde
- câteva rosii cherry
- 1 dovlecel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli peştele, îl usuci şi-l condimentezi, după gust, cu sare şi piper.
Ungi tava cu ulei, aşezi usturoiul zdrobit, fasolea curăţată, dovlecelul tăiat rondele şi ceapa julien, sare şi piper, le amesteci, iar peste ele pui fileurile de peşte.
Stropeşti peştele cu restul de ulei şi zeama de lamăie şi-l dai la cuptor 15 minute, după ce ai acoperit tava cu hârtie de copt.
Dai hârtia deoparte, pui roşiile şi mai tii încă 540 minute.
Reteta peste (cod) pe pat de legume
Pofta buna!
Piftie Aromată cu Fructe Uscate
Piftie Aromată cu Fructe Uscate din: carne de porc, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, amestec de fructe uscate, pliculete de gelatina, sare, piper, frunze de marar. Această reinterpretare adaugă un gust dulce și exotic preparatului tradițional de piftie. Această versiune inovatoare a piftiei tradiționale aduce un aer deosebit, îmbogățind gustul tradițional cu […]