Reteta peste cu orez

Printeaza

Reteta peste cu orez din: orez, ulei, ceapa, usturoi, rosii, pasta de curry, lapte de cocos, file de cod, coriandru.

Ingrediente:Reteta peste cu orez

  • 300g de orez basmati
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 2 cepe mari, tăiate felii
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 450 g de roşii, tocate în cuburi
  • 3 linguri pastă de curry
  • 1 conservă de 400 ml lapte de cocos
  • 4 fileuri de cod (aproximativ 150 g fiecare), fără piele şi oase
  • 1/2 legătură de coriandru, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Umple o oală mare cu apă, dă-o în clocot şi găteşte orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă mare, la foc mediu, şi adaugă cepele. Căleşte-le timp de 5-10 minute, până când se înmoaie şi încep să prindă culoare.

Adaugă usturoiul şi roşiile, şi prăjeşte totul 2 minute, apoi pune pasta de curry şi mai găteşte sosul alte 2 minute, după care adaugă laptele de cocos şi dă în clocot.

Adaugă peştele în cratiţă şi fierbe mâncarea la foc mic timp de 5-8 minute, până când peştele s-a pătruns. Stinge flacăra.

Presară coriandrul tocat peste curry şi serveste-l cu orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.