Reteta peste cu orez
PrinteazaReteta peste cu orez din: orez, ulei, ceapa, usturoi, rosii, pasta de curry, lapte de cocos, file de cod, coriandru.
- 300g de orez basmati
- 1 lingură ulei de floarea-soarelui
- 2 cepe mari, tăiate felii
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 450 g de roşii, tocate în cuburi
- 3 linguri pastă de curry
- 1 conservă de 400 ml lapte de cocos
- 4 fileuri de cod (aproximativ 150 g fiecare), fără piele şi oase
- 1/2 legătură de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare:
Umple o oală mare cu apă, dă-o în clocot şi găteşte orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă mare, la foc mediu, şi adaugă cepele. Căleşte-le timp de 5-10 minute, până când se înmoaie şi încep să prindă culoare.
Adaugă usturoiul şi roşiile, şi prăjeşte totul 2 minute, apoi pune pasta de curry şi mai găteşte sosul alte 2 minute, după care adaugă laptele de cocos şi dă în clocot.
Adaugă peştele în cratiţă şi fierbe mâncarea la foc mic timp de 5-8 minute, până când peştele s-a pătruns. Stinge flacăra.
Presară coriandrul tocat peste curry şi serveste-l cu orez.
Pofta buna!