Rețeta Piept de pui umplut

Printeaza

Rețeta Piept de Pui Umplut din: piept de pui, sunca, branza mozzarella, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ou.

 

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui, deschise și bătute subțire
  • 100g șuncă presată
  • 100g brânză mozzarella
  • 1/4 ceașcă spanac tocat
  • 1/4 ceașcă ciuperci tăiate mărunt
  • 1/2 ceapă tocată fin
  • 2 căței de usturoi tocați
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 1 ou pentru bătut

 

Mod de preparare:

Începeți prin pregătirea umpluturii. Într-o tigaie, căliți ceapa și usturoiul în ulei de măsline până devin aurii. Adăugați apoi ciupercile și spanacul, și gătiți până se înmoaie. Lăsați amestecul să se răcească.

Într-un castron, amestecați șunca presată și brânza mozzarella cu amestecul de ciuperci și spanac răcit.

Deschideți piepturile de pui și așezați-le între două folii de plastic. Bateți-le cu un ciocan de carne până devin subțiri și uniformi.

Împărțiți amestecul de umplutură în două și așezați câte o jumătate pe fiecare piept de pui. Rulați piepturile pentru a închide umplutura în interior și fixați cu scobitori.

Bateți oul într-un castron mic. Treceți fiecare piept de pui umplut prin ou și așezați-l într-o tavă unsă cu puțin ulei.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când pieptul de pui este copt și aurit.

După ce ați scos din cuptor, lăsați să se odihnească câteva minute înainte de a tăia în felii. Servește cu garnitură de legume sau salată.

Rețeta Piept de pui umplut

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: 250-300 kcal per porție
  • Carbohidrați: 4-6 grame
  • Proteine: 30-35 grame
  • Grăsimi: 10-12 grame

 

Această rețetă de piept de pui umplut este delicioasă și sățioasă, perfectă pentru cinele de familie sau momentele speciale.

Cu ingrediente simple, este ușor de pregătit și oferă un echilibru bun între proteine și grăsimi.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Piept de pui umplut cu branza in sos

Piept de pui umplut cu branza in sos

Piept de pui umplut cu branza in sos din: branza, mozzarella, parmezan, sare, piper, pesmet, smantana, fulgi de ardei, rosii uscate, usturoi, ceapa verde, piept de pui, faina, uleid e masline, supa de vita. Ingredinte: 60 g branza maruntita 240 g mozzarella, maruntita 1/3 ceasca parmezan, ras sare si piper, dupa gust 1/2 cana de pesmet […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.