Reteta piftie de crap

Printeaza

Reteta piftie de crap

Ingrediente:

  • 1 crap măricel (circa 3 kg)
  • 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi mari
  • rădăcină pătrunjel
  • 1păstârnac
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 pliculeţe ge­latină (20g)
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 lămâie
  • 10 boabe de piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Reteta piftie de crap: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine cu apă rece, apoi se taie în bucăţi de 2-3 cm.

Se curăţă ceapa, se spală, se toacă julienne şi se pune la fiert, pentru 10 minute, în 3 l apă, după care se strecoară zea­ma în alt vas şi în ea se adaugă boabele de piper, morcovii şi al­bitura curăţate, spălate şi tăiate în rondele.

Se adaugă şi foile de dafin şi 1 lingură rasă sare grunjoasă. Se pun toate acestea la fiert, apoi, după 15 minute, se adaugă bucăţile de peşte şi se fierb circa 10 minute la foc mic.

Se scot şi se pun în castroane. Se strecoară zeama în care au fiert legumele şi peştele şi se pune în aceasta gelatina, dizolvată în l00 ml apă călduţă.

Se curăţă usturoiul, se pisează cu puţină sare, apoi se adaugă peste aces­ta 100 ml din zeama în care au fiert peştele şi legumele.

Se stre­coară acest mujdei, iar zeama obţinută se amestecă bine cu restul de zeamă.

Se pune zeama în castroane peste bucăţile de peşte, se ornează cu rondele de morcov şi se pun castroanele la frigider până a doua zi.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.