Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de […]
Reteta piftie
PrinteazaReteta piftie din: picioare de porc, ciolan, pulpa, usturoi, morcov, ceapa, telina, pastarnac, sare, piper.
- 2 picioare de porc
- 1 ciolan de porc
- 500 g pulpă de porc
- 1/2 căpăţână de usturoi
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 păstârnac
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă de piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Pune carnea la fiert în apă rece, cât să o acopere cam cu 8 cm. Adună spuma.
După mai bine de o oră, adaugă ceapa, ţelina, morcovul, păstârnacul, foile de dafin, piperul şi sarea.
Fierbe totul la foc mic până când carnea se desprinde de pe oase.
Scoate carnea şi legumele, iar în zeama rămasă pune usturoiul pisat, apoi strecoar-o.
Pe fundul unor boluri, aşază rondele de morcov fiert, apoi bucăţi de carne şi toarnă zeamă fierbinte.
După ce au stat la rece, întoarce bolurile direct în farfuriile în care serveşti piftia.
Reteta piftie
Pofta buna!
poate iti place si:
Piftie de porc – racituri gustoase
Pofta buna!