Reteta pilaf cu ciuperci
PrinteazaReteta pilaf cu ciuperci din: ciuperci, orez, ceapa, sare, piper, ulei.
- 400-500 g ciuperci
- 150 g orez
- 600 ml apă
- 1 ceapă de mărime mijlocie
- 10 boabe piper
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-o oală apă, sare şi puţină zeamă de lămâie. Se lasă pe foc să fiarbă. Când apa începe să fiarbă, se adaugă ciupercile.
Separat, într-o cratiţă se pune ulei şi se lasă pe foc până se încinge. Se curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se adaugă în uleiul încins.
Se spală orezul şi se pune în cratiţa cu ceapă. Se lasă pe foc până ce orezul şi ceapa s-au rumenit.
Când ciupercile s-âu înmuiat, se strecoară zeama în cratiţa cu orez. Se pun sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă pe foc să fiarbă înăbuşit.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă ciupercile, se amestecă bine şi se bagă cratiţa în cuptor, unde se lasă să fiarbă la foc potrivit, până scade din lichid. Se poate servi cald sau rece, cu garnitură din salate diferite.
Pofta buna!