Reteta pilaf de dovlecei
PrinteazaReteta pilaf de dovlecei din: dovlecei, orez, ceapa, ulei, piper.
- 6-7 dovlecei
- 100 g orez
- 1 ceapă
- sare
- ulei
- piper boabe
- apă
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie fie în felii rotunde, fie în cubuleţe. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge. Se adaugă dovleceii, care se rumenesc pe toate feţele.
După ce sunt gata, se pun în alt vas. Se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune în uleiul în care s-au prăjit dovleceii, se căleşte, se adaugă orezul, spălat şi curăţat, care se lasă pe foc până se rumeneşte.
Când orezul s-a rumenit, se pune apa, sau zeama de carne (la 100 g orez se adaugă 500 ml lichid), se sărează, după gust, se adaugă piperul boabe şi se lasă, la fiert, pe foc mic până începe orezul să se înmoaie.
Se unge o cratiţă cu ulei, se pune o parte din orez, se adaugă dovleceii şi un ultim strat de orez. Se mai pune puţină apă, sau zeamă de legume, se bagă în cuptor la foc potrivit unde se ţine până se rumeneşte deasupra.
Se serveşte rece cu murături sau cu castraveciori acri.
Pofta buna!