Reteta piure de ceapa

Printeaza

Reteta piure de ceapa din: ceapa, supa, smantana, malai, zer, sare.

Ingrediente:

  • 500 g ceapă
  • 1 cană cu supă de legume
  • 1 pahar cu smântână acră
  • 300 g mălai
  • 1 l zer sau apă
  • sare

 

Mod de preparare Reteta piure de ceapa:

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tăiaţi-o peştişori şi căliţi-o în unt. Adăugaţi apă dacă ceapa nu lasă destul suc, lucraţi la foc mic, cu vasul acoperit.

Când ceapa s-a înmuiat, presăraţi faina, adăugaţi supa de zarzavat, amestecaţi încet pentru omogenizare, săraţi şi fierbeţi până scade lichidul.

Atunci adăugaţi smântână acră sau iaurt, daţi câteva clocote, trageţi vasul de pe foc. Lăsaţi să se răcească 15 min, serviţi cu mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.