Reteta piure de ceapa
PrinteazaReteta piure de ceapa din: ceapa, supa, smantana, malai, zer, sare.
Ingrediente:
- 500 g ceapă
- 1 cană cu supă de legume
- 1 pahar cu smântână acră
- 300 g mălai
- 1 l zer sau apă
- sare
Mod de preparare Reteta piure de ceapa:
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o, tăiaţi-o peştişori şi căliţi-o în unt. Adăugaţi apă dacă ceapa nu lasă destul suc, lucraţi la foc mic, cu vasul acoperit.
Când ceapa s-a înmuiat, presăraţi faina, adăugaţi supa de zarzavat, amestecaţi încet pentru omogenizare, săraţi şi fierbeţi până scade lichidul.
Atunci adăugaţi smântână acră sau iaurt, daţi câteva clocote, trageţi vasul de pe foc. Lăsaţi să se răcească 15 min, serviţi cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!