Reteta piure de spanac

Printeaza

 Reteta piure de spanac

Ingrediente:Reteta piure de spanac

  • 1 kg spanac
  • 1/2 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • 1/2 pahar lapte
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm spanacul, îl punem la fiert descoperit, la un foc viu. Il strecurăm, turnăm peste el puţină apă rece, îl stoarcem şi îl dăm prin sită sau îl tocăm mă­runt cu un cuţit lat, pe un fund de lemn.

Pregătim un sos alb din unt, făină şi lapte şi îl amestecăm cu spanacul pe foc.

Servim cu ochiuri sau cu friganele, crochete.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Piureul de spanac e o alternativa foarte buna la banalul piure de cartofi. Si e si foarte sanatos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.