Sufleu de vinete cu usturoi din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne sau apă o lingură pătrunjel verde tocat sare […]
Reteta piure de vinete
PrinteazaReteta piure de vinete din: vinete, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, coriandru, sare, piper.
- 2 vinete mici
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de coriandru sau de pătrunjel tocat mărunt
- 1/2 de linguriţă de piper Cayenne
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C.
Vinetele se aşează pe o tavă şî se coc circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit, până se înnegreşte coaja.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
Apoi se taie în jumătate pe lungime şî se desprinde miezul de pe coajă. Lămâia se stoarce.
Miezul vinetelor se pune într-un vas şi se stropeşte cu zeama de lămâie.
Se adaugă usturoiul curăţat şi zdrobit. Se înglobează coriandrul sau pătrunjelul tocat mărunt şi se amestecă bine.
Masa se asezonează din abundenţă cu piper Cayenne, cu sare şi cu piper proaspăt măcinat.
Piureul de vinete se acoperă şi se păstrează minim 4 ore la frigider pentru a se aromatiza.
Reteta piure de vinete
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Vinete gratinate cu mozzarella
Vinete gratinate cu mozzarella din: vinete, mozzarella, oregano, busuioc, rosii, faina, ulei, parmezan, sare. Ingrediente: 800 g vinete medii sare 300 g mozzarella 1/2 de legătură de oregano 1/2 de legătură de busuioc 500 g roşii (la conservă) 100 g făină 100 ml ulei de măsline 50 g parmezan proaspăt ras grăsime pentru uns forma […]
Pofta buna!