Falafel cu Sfeclă – Deliciul Orientului Mijlociu din: naut, sfecla, usturoi, ceapa, coriandru, patrunjel, chimen, bicarbonat, sare, piper, ulei. Găsit în special în bucătăriile occidentale, falafelul cu sfeclă combină năutul cu sfecla roșie, oferind biluțelor o culoare vibrantă și un gust dulceag. Ingrediente: 1 cană de năut uscat, înmuiat peste noapte 1 sfeclă mică, […]
Reteta pizza cu legume
PrinteazaReteta pizza cu legume din: faina, apa, drojdie, margarina, ceapa, morcov, telina, cimbru, pasta de rosii, masline, ciuperci, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 300 g apă caldă
- 50 g drojdie
- 1 linguriţă margarină
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- cimbru
- 2 cutii pastă de roşii
- 100 g măsline
- 1 cutie ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare:
amestecă făina cu drojdia desfăcută în puţină apă călduţă, apoi se adaugă apa caldă, margarina şi 1 linguriţă de sare.
face un aluat, care se lasă să crească în tava unsă şi tapetată cu făină. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se dau pe râzătoare şi se călesc.
adaugă cimbru, piper şi pasta de roşii. Pentru a se înmuia sosul se adaugă puţină apă. lasă să şe răcească, apoi se întinde peste aluatul crescut.
Se ornează cu măsline tăiate feliuţe şi ciuperci. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Pofta buna!
Remedii Naturiste cu Pătrunjel: Beneficii, Rețete și Mod de Utilizare
Remedii Naturiste cu Pătrunjel: Beneficii, Rețete și Mod de Utilizare. Pătrunjelul este o plantă aromatică larg utilizată în bucătărie, dar și în medicina tradițională datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. Iată câteva remedii naturiste cu pătrunjel: Infuzie de pătrunjel pentru detoxifiere: Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel proaspăt 1 litru de apă clocotită Mod de preparare: […]