Rețetă Pizza Quattro Formaggi: Cum să Faci Pizza cu 4 Tipuri de Brânză

Printeaza

Rețetă Pizza Quattro Formaggi: Cum să Faci Pizza cu 4 Tipuri de Brânză din: pizza, mozzarella, gorgonzola, pecorino romano, ricotta, sos de rosii, oregano, busuioc, ulei d emasline extravirgin, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 aluat de pizza proaspăt sau facut in casa
  • 100g mozzarella
  • 100g gorgonzola
  • 100g pecorino romano
  • 100g ricotta
  • Sos de roșii (la alegere)
  • Oregano și busuioc uscat pentru aromă
  • O lingură de ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220°C.

Rulați aluatul de pizza într-o formă rotundă sau dreptunghiulară, pe o suprafață ușor presărată cu făină, până obțineți grosimea dorită.

Puneți aluatul pe o tavă sau o piatră de pizza și presărați cu puțin ulei de măsline.

Întindeți sosul de roșii uniform pe aluat.

Tăiați mozzarella în felii subțiri și distribuiți-o uniform pe pizza.

Adăugați bucăți de gorgonzola, pecorino romano și ricotta pe pizza.

Presărați oregano și busuioc uscat pentru aromă. Adăugați sare și piper după gust.

Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 12-15 minute sau până când crusta este auriu deschisă și brânza este topită și a început să se rumenească.

Scoateți pizza din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia.

Rețetă Pizza Quattro Formaggi: Cum să Faci Pizza cu 4 Tipuri de Brânză

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 350 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 30g
  • Proteine: aproximativ 15g
  • Grăsimi: aproximativ 20g

Pizza Quattro Formaggi este o pizza italiană tradițională care se traduce ca “Pizza cu patru tipuri de brânză”.

Această pizza delicioasă este celebrată pentru combinația sa de brânzeturi variate și bogate, care aduc un gust bogat și cremos.

Originară din Italia, pizza quattro formaggi este acum apreciată în întreaga lume și este considerată o adevărată artă culinară.

Rețeta noastră vă permite să creați această bucată de rai culinar chiar la domiciliu, cu ușurință și rapid.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Paste quattro formaggi

Paste quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola, cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste 60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozza­rella […]

 

Sos quattro formaggi

O reteta de sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval de oaie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental 100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita) sare piper   Mod de preparare: Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de vaci […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.