Reteta pizza turceasca
PrinteazaReteta pizza turceasca din: faina, drojdie, ulei, iaurt, zahar, apa, sare, carne, usturoi, rosie, bulion, patrunjel, ardei, sos de iaurt.
- 200 g făină
- 10 g drojdie proaspătă
- o lingură ulei
- un pahar mic iaurt
- o linguriţă zahăr
- 100 ml apă
- sare
Pentru umplutură:
- 200 g carne tocată
- 2 cepe
- un căţel usturoi
- o roşie
- o lingură bulion
- pătrunjel
- un ardei gras verde
- sare
Pentru servit:
- sos de iaurt
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Făina şi iaurtul se amestecă într-un vas, iar drojdia se desface în 100 ml apă călduţă si zahăr. Se lasă drojdia câteva minute să dospească si apoi se pune peste făină. Se adaugă sare şi ulei.
Se amestecă bine, se frământă şi se lasă 30 de minute să crească.
Pentru umplutură, carnea se amestecă întâi cu ceapa tocată, pătrunjelul, usturoiul, ardeiul gras mărunt tăiat, roşia tăiată cubuleţe, bulionul. Se adaugă 2 linguri de apă şi se potriveşte gustul de sare.
Pe masa de lucru presărată cu făină se pune aluatul, se întinde într-o formă mare sau mai multe mici, se transferă în tava de copt şi se repartizează umplutura. Se lasă 10 minute la foc mare.
Se servesc cu sos de iaurt si pătrunjel proaspăt.
Reteta pizza turceasca
Pofta buna!