Reteta pizza vegetariana – reteta gustoasa
PrinteazaReteta pizza vegetariana din: aluat, ciuperci, masline, rosii, ceapa, ardei, mustar, bulion, cimbru, sare, piper.
Făina. Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece din ea se realizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină.
Apa. Temperatura apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii aluatului. O apă foarte rece, mai ales iarna, va împiedica creşterea acestuia; dimpotrivă, apa prea caldă va determina o creştere excesivă a aluatului, care-şi va pierde din elasticitate.
Drojdia. Drojdiile sunt microorganisme vii care produc gazele necesare dospirii. Pentru pizza făcută în casă este recomandată drojdia proaspătă de bere, care are însă o perioadă de valabilitate foarte scurtă. Ca alternativă, se poate folosi drojdia uscată (granule), ce va fi dizolvată (ca şi drojdia proaspătă, de altfel) în apă călduţă înainte să fie adăugată în faină.
Roşiile. Reprezintă un ingredient clasic pentru pizza. In reţeta tradiţională, roşiile decojite se pasează, se condimentează cu ulei de măsline, sare, piper şi oregano, apoi compoziţia obţinută se întinde pe suprafaţa aluatului înainte ca acesta să fie băgat la cuptor. Se recomandă adăugarea unei linguriţe cu zahăr ca să se atenueze gustul acru al compoziţiei, în timpul verii, sosul poate fi înlocuit cu roşii proaspete tăiate cubuleţe.
- aluat de plăcintă cu drojdie
- 1 cutie de ciuperci
- 100 g măsline
- 2 roşii
- 2 cepe
- 2 ardei
- 1 lingură de muştar
- 1 lingură de bulion
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se taie mărunt, se amestecă cu muştarul, bulionul, ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi felii subţiri.
Se amestecă bine şi se adaugă piper, sare, cimbru.
Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se pune umplutura.
Deasupra se aşază feliile de roşii subţiri, măslinele tăiate feliuţe şi se dau la cuptor încins.
Pofta buna!