Reteta pizza vegetariana – reteta gustoasa

Printeaza

Reteta pizza vegetariana din: aluat, ciuperci, masline, rosii, ceapa, ardei, mustar, bulion, cimbru, sare, piper.

Făina. Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece din ea se rea­lizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină.

Apa. Temperatura apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii aluatului. O apă foarte rece, mai ales iarna, va împiedica creşterea acestuia; dimpotrivă, apa prea caldă va determina o creştere excesivă a aluatului, care-şi va pierde din elasticitate.

Drojdia. Drojdiile sunt microorganisme vii care produc gazele necesare dospirii. Pentru pizza făcută în casă este recomandată drojdia proaspătă de bere, care are însă o perioadă de valabilitate foarte scurtă. Ca alternativă, se poate folosi drojdia uscată (granule), ce va fi dizolvată (ca şi drojdia proaspătă, de altfel) în apă călduţă înainte să fie adăugată în faină.

Roşiile. Reprezintă un ingredient clasic pentru pizza. In reţeta tradiţională, roşiile decojite se pasează, se condimentează cu ulei de măsline, sare, piper şi oregano, apoi com­poziţia obţinută se întinde pe suprafaţa alua­tului înainte ca acesta să fie băgat la cuptor. Se recomandă adăugarea unei linguriţe cu zahăr ca să se atenueze gustul acru al compoziţiei, în timpul verii, sosul poate fi înlocuit cu roşii proaspete tăiate cubuleţe.

 

Ingrediente:Reteta pizza vegetariana

  • aluat de plăcintă cu drojdie
  • 1 cutie de ciuperci
  • 100 g măsline
  • 2 roşii
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 1 lingură de muştar
  • 1 lingură de bulion
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile se taie mărunt, se amestecă cu muştarul, bulionul, ceapa tăiată solzişori, ardeii tăiaţi felii subţiri.

Se amestecă bine şi se adaugă piper, sare, cimbru.

Aluatul se întinde în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se pune um­plutura.

Deasupra se aşază feliile de roşii sub­ţiri, măslinele tăiate feliuţe şi se dau la cuptor încins.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.