Reteta plachie de crap
PrinteazaReteta plachie de crap
- l,5kg file de crap
- l kg ceapă
- 2 ardei graşi
- 5-6 roşii
- 10 boabe piper
- 2,3 foi dafin
- 5 ml ulei
- 1lingură făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se porţionează fileul de crap, se sărează, se trece prin faină şi se prăjeşte în ulei.
Se curăţă ceapa, se spală, se taie solzişori şi se pune într-o tavă cu puţin ulei la cuptor, până se înmoaie.
Se taie ardeii în rondele, la fel şi roşiile, şi se pun peste stratul de ceapă. Se aşază şi peştele deasupra, se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, după gust, şi se pune tava din nou la cuptor.
Se poate adăuga şi puţin suc de roşii, dacă vrem ca sosul să fie mai legat.
Se serveşte ornat, cu felii de lămâie.
Pofta buna!