Takoyaki: Rețetă Autentică și Sfaturi – Mâncare de Stradă Tradițională din Japonia. Takoyaki, acele bile de aluat savuroase umplute cu bucăți de caracatiță, nu sunt doar o gustare populară în Japonia, ci și un exemplu fascinant al inovației și creativității culinare a țării. Originar din Osaka, un oraș cunoscut pentru contribuțiile sale importante la bucătăria […]
Reteta placinta cu carne de miel
PrinteazaReteta placinta cu carne de miel din: faina, margarina, apa, otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 250 g margarină
- 7 linguri cu apă
- 1 lingură cu oţet
- sare
Pentru umplutura:
- 400 g carne de miel
- 4 ouă
- 1/2 cutie cu ciuperci
- 200 ml smântână
- 1 lămâie
- pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecă făina cu margarina, apa, oţetul şi un praf de sare şi frământă un aluat care nu se lipeşte de mâini. Inveleşte-l şi lasă-l la rece.
Pentru umplutură, curăţă carnea de pieliţe şi tai-o în fâşii cât mai subţiri. Cu un cuţit cu lama lată, toacă fâşiile de carne.
Scurge ciupercile şi adiugă-le în castron, peste carnea tocată. Toarnă două linguri cu suc de lămâie, sărează şi piperează după gust.
Bate ouăle cu sare, adaugă smântână şi amestecă.
Imparte aluatul în două şi întinde foi potrivit de groase. Aşază una dintre foi, pune amestecul de carne şi ciuperci, presară pătrunjel tocat mărunt, iar deasupra, toarnă ouăle bătute cu smântână.
Acoperă cu a doua foaie şi lipeşte bine aluatul la margini. Dă la cuptorul încins pentru 35-40 de minute.
Reteta placinta cu carne de miel
Pofta buna!
Takoyaki: Rețetă Autentică și Sfaturi – Mâncare de Stradă Tradițională din Japonia