Plăcintă cu banane coapte și nucă din: faina, unt, zahar, sare, apa rece, banane coapte, zahar brun, scortisoara, nuca, suc de lamaie. Pentru aluatul de plăcintă, veți avea nevoie de: 200 g făină 100 g unt (rece și tăiat cubulețe) 1 lingură zahăr 1 praf de sare 3-4 linguri apă rece Mod de […]
Reteta placinta cu cirese
PrinteazaReteta placinta cu cirese din: faina, ulei, praf de copt, sare, cirese, esenta de migdale, zahar.
- 250 g făină
- 12 linguri ulei
- 12 linguri apă
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- un praf sare
- 450 g cireşe congelate
- câteva picături esenţă migdale
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Fructele se lasă să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine şi apoi, fie se toacă mărunt la cuţit, fie se mărunţesc la mixer.
Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi praful de copt.
Se toarnă apa şi uleiul peste făină, se amestecă şi se frământă 10 minute, adăugând la nevoie mai multă făină dacă aluatul nu se desprinde de mână.
Se împarte aluatul în două, o foaie se întinde în tava de copt unsă şi tapetată cu hârtie, se aşază umplutura de fructe amestecată cu esenţă de migdale, se aşază a doua foaie şi se coace 30 de minute.
Se lasă să se răcească în tavă, se taie şi se serveşte cu zahăr pudră.
Reteta placinta cu cirese
Pofta buna!
poate iti place si:
Plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă
Plăcintă cu brânză, mărar şi ceapă din: faina alba, drojdie, sare de mare, ulei de masline, apa calduta, branza sarata, ceapa verde, marar. Ingrediente: 400 g făină albă 20 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare de mare 50 ml ulei de măsline 300 ml apă călduţă 1 kg brânză sărată 1 legătură ceapă verde […]
Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj)
Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă lichidă […]
Pofta buna!