Reteta placinta cu branza de vaci

Printeaza

Reteta placinta cu branza de vaci din: faina, galbenus, drojdie, sare, lapte, zahar, unt, branza de vaci, smantana, ou, coaja de lamaie, gris.

Ingrediente:Reteta_placinta_cu_branza_de_vaci

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 60 g drojdie
  • 1 praf sare
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt topit

Pentru umplutură:

  • 250 g brânză de vaci
  • 2 gălbenuşuri
  • 60 ml smântână
  • coaja de la 1 lămâie
  • 50 g zahăr
  • 30 g griş
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, făina, coaja de lămaie şi praful de sare.

Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi la dospit.

Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, în foaie, tai pătrate, le umpli cu brânza, le uneşti colturile opuse, două câte două, şi le aşezi tavă tapetată.

Le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptorul înăns, în prealabil, la foc potrivit, până cănd se rumenesc.

Reteta placinta cu branza de vaci

Reteta_placinta_cu_branza_de_vaci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.