Reteta placinta cu branza de vaci
PrinteazaReteta placinta cu branza de vaci din: faina, galbenus, drojdie, sare, lapte, zahar, unt, branza de vaci, smantana, ou, coaja de lamaie, gris.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 60 g drojdie
- 1 praf sare
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr
- 100 g unt topit
Pentru umplutură:
- 250 g brânză de vaci
- 2 gălbenuşuri
- 60 ml smântână
- coaja de la 1 lămâie
- 50 g zahăr
- 30 g griş
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi puţină făină şi o laşi la crescut. Freci cele 2 gălbenuşuri cu zahărul, pui maiaua, făina, coaja de lămaie şi praful de sare.
Torni untul, în fir subţire, şi frămânţi până când aluatul se dezlipeşte de pe degete şi-l laşi la dospit.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Întinzi aluatul, pe masa presărată cu făină, în foaie, tai pătrate, le umpli cu brânza, le uneşti colturile opuse, două câte două, şi le aşezi tavă tapetată.
Le ungi cu oul bătut şi le dai la cuptorul înăns, în prealabil, la foc potrivit, până cănd se rumenesc.
Reteta placinta cu branza de vaci
Pofta buna!