Reteta placinta cu branza sarata

Printeaza

Reteta placinta cu branza sarata din: faina, sare, ulei, drojdie, apa, telemea, smantana, oua, unt, lapte.

Ingrediente:Reteta _placinta_cu_branza_sarata

Pentru foi:

  • 500 g făină
  • o lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 15 g drojdie
  • apă cât cuprinde

Pentru umplutură:

  • 350 g telemea
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • 50 g unt topit
  • o linguriţă ulei

Pentru copt: 

  • un ou
  • 3 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se frământă o cocă din toate ingredientele, după care se lasă la odihnit 15 minute. Apoi se întind trei foi, cât mai subţiri. Brânza se fărâmiţează, se amestecă cu smântână şi apoi se adaugă ouăle bătute.

Se repartizează amestecul de brânză pe cele trei foi, se rulează, se ung rulourile cu untul topit şi se aşază în tava de copt unsă cu ulei.

Se ung apoi rulourile deasupra cu oul bătut şi amestecat cu lapte şi se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute.

Reteta placinta cu branza sarata

Reteta _placinta_cu_branza_sarata

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.