Reteta placinta cu branza sarata
PrinteazaReteta placinta cu branza sarata din: faina, sare, ulei, drojdie, apa, telemea, smantana, oua, unt, lapte.
Pentru foi:
- 500 g făină
- o lingura sare
- 3 linguri ulei
- 15 g drojdie
- apă cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 350 g telemea
- 100 g smântână
- 2 ouă
- 50 g unt topit
- o linguriţă ulei
Pentru copt:
- un ou
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Se frământă o cocă din toate ingredientele, după care se lasă la odihnit 15 minute. Apoi se întind trei foi, cât mai subţiri. Brânza se fărâmiţează, se amestecă cu smântână şi apoi se adaugă ouăle bătute.
Se repartizează amestecul de brânză pe cele trei foi, se rulează, se ung rulourile cu untul topit şi se aşază în tava de copt unsă cu ulei.
Se ung apoi rulourile deasupra cu oul bătut şi amestecat cu lapte şi se lasă la cuptor pentru 35-40 de minute.
Reteta placinta cu branza sarata
Pofta buna!