Reteta placinta cu branza
PrinteazaReteta placinta cu branza din: faina, unt, zahar, lamaie, oua, branza de vaci, unt, miez de nuca, gris.
- 300 g faina fina
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 1 coaja de lamaie
Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie
Mod de preparare:
Se macina miezul de nuca, se faramiteaza branza, se rade coaja de lamaie, albusurile se bat spuma cu zaharul tos. Faina se cerne. Merele se curata si se taie cubulete mici.
Din faina, miezul de nuca macinat, zaharul amestecat cu unt, condimente si galbenusuri se face un aluat. Aluatul se imparte in doua si se lasa la odihna in frigider.
Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza, untul, grisul, coaja de lamaie rasa, cubuletele de mere si la sfarsit se adauga spuma batuta.
O parte din aluat se intinde pe un platou presarat cu faina intr-o foaie groasa de 3 mm se asaza pe o tava si coace pe jumatate.
Se adauga umplutura cu branza in strat uniform, se pun deasupra batoanele rulate din cealalta jumatate de aluat sub forma de gratar.
Se pune la cuptor dupa care se taie bucati patrate.
Pofta buna!