Reteta placinta cu peste

Printeaza

Reteta placinta cu peste din: faina, unt, sare, galbenus, apa, file de peste, lapte, piper.

Ingrediente:Reteta_placinta_cu_peste

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • un praf sare
  • 2 gălbenuşuri
  • câteva linguri apă

Pentru umplutură:

  • 50 g unt
  • 500 g file de peşte alb
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • unt pentru tavă
  • un gălbenuş
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Peştele se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Intre timp, se face un sos alb din unt, făină şi lapte. Apoi, peştele se scurge şi se desface fâşii mici. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Pentru aluat, în făină cu sare se pune untul tăiat cubuleţe. Se desface cu degetele, se pun gălbenuşurile, se amestecă şi apc5i, pentru a ajuta la legarea aluatului, se adaugă câteva linguri de apă.

Aluatul se împarte în două şi se întind două foi pe masa presărată cu un pic de făină. O foaie se pune ca bază într-o formă de copt unsă cu unt.

Se adaugă amestecul de peste şi sos alb, se acoperă cu a doua foaie care se unge cu gălbenuş amestecat cu lapte. Se lasă la cuptor pentru 30 de minute.

Reteta placinta cu peste

Reteta_placinta_cu_peste

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.