Reteta placinta cu pui si legume
PrinteazaReteta placinta cu pui si legume din: faina, unt, margarina, sare, apa, praf de copt, piept de pui, supa, ceapa, morcovi, mazare, smantana, patrunjel, piper.
Pentru aluat:
- 375 g făină
- 113 g unt
- 95 g margarina
- sare
- 120-160 ml apă
- o linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
- un piept de pui
- 1,2 litri supă de pui
- 20 g unt
- 2 cuburi concentrat de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200 g mazăre congelată
- 85 g făină
- 60 ml smântână
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi praful de copt, se adaugă margarina şi untul, se amestecă uşor cu degetele şi apoi se pune apa foarte rece.
Se amestecă bine şi, când s-a obţinut un aluat omogen, se dă la rece pentru 30 de minute.
Carnea de pui se unge cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se pune ia cuptor pentru 35-40 de minute. Apoi, se lasă la răcit şi se taie fâşii.
Morcovii şi mazărea se fierb 2 minute. Supa se încălzeşte şi şe pun în ea cele două cuburi de concentrat.
Separat, se topeşte untul şi se călesc cepele tocate 10-15 minute. Când devin translucide se adaugă făina, se amestecă 2 minute şi apoi se toarnă supa.
Se lasă pe foc un minut, se pun sare şi piper şi apoi smântână. Se adaugă carnea, morcovii tăiaţi, mazărea, pătrunjelul.
Amestecul de pui şi legume se pune într-un vas căruia i se pune capac din aluat. Se fac câteva incizii pentru a lăsa aburul să iasă şi se ţine la cuptor pentru 40 de minute maximum.
Reteta placinta cu pui si legume
Pofta buna!