Reteta placinta cu ton

Printeaza

Reteta placinta cu ton din: faina, drojdie, sare, lapte, oua, zahar, unt, ton, piper, smantana, ceapa.

Ingrediente:Reteta_placinta_cu_ton

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 5 g drojdie
  • sare
  • 75 ml lapte
  • 3 ouă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 50 g unt

Pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 500 g ton din conservă sare
  • piper
  • 100 ml smântână
  • 3-4 legături ceapă verde

Pentru copt:

  • un gălbenuş

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, drojdia se desface în laptele călduţ amestecat cu zahărul. Făina se amestecă cu sarea, se face un gol, se toarnă ouăle bătute uşor, untul topit şi apoi drojdia.

Se frământă 10 minute. Se lasă la crescut pentru 60 de minute.

Intre timp, ceapa se toacă mărunt, se amestecă cu ouăle fierte si tăiate cubulete, tonul, smântână, sare şi piper.

Trei sferturi din aluat se aşază în tavă, se pune umplutura şi se acoperă cu aluatul rămas. Se unge cu gălbenuş şi se coace 20 de minute.

Reteta placinta cu ton

Reteta_placinta_cu_ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.