Reteta placinta cu ton
PrinteazaReteta placinta cu ton din: faina, drojdie, sare, lapte, oua, zahar, unt, ton, piper, smantana, ceapa.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 5 g drojdie
- sare
- 75 ml lapte
- 3 ouă
- 1/2 linguriţă zahăr
- 50 g unt
Pentru umplutură:
- 4 ouă
- 500 g ton din conservă sare
- piper
- 100 ml smântână
- 3-4 legături ceapă verde
Pentru copt:
- un gălbenuş
Mod de preparare:
Pentru aluat, drojdia se desface în laptele călduţ amestecat cu zahărul. Făina se amestecă cu sarea, se face un gol, se toarnă ouăle bătute uşor, untul topit şi apoi drojdia.
Se frământă 10 minute. Se lasă la crescut pentru 60 de minute.
Intre timp, ceapa se toacă mărunt, se amestecă cu ouăle fierte si tăiate cubulete, tonul, smântână, sare şi piper.
Trei sferturi din aluat se aşază în tavă, se pune umplutura şi se acoperă cu aluatul rămas. Se unge cu gălbenuş şi se coace 20 de minute.
Reteta placinta cu ton
Pofta buna!