Reteta placinta cu praz

Printeaza

Reteta placinta cu praz din: faina, sare, ulei, ou, praz, bacon, smantana, unt, piper.

Ingrediente:

  • 250 g făina
  • un praf sare
  • 5 linguri ulei
  • un ou

Pentru umplutură:

  • 2 fire praz
  • 200 g cuburi bacon afumat
  • 250 ml smântână de gătit
  • 40 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă într-un vas ingredientele şi se frământă bine. Se lasă apoi 30 de minute aluatul deoparte, la odihnit.

Prazul tăiat rondele se pune la călit în untul topit. Se adaugă cubuletele de bacon si se lasă pe foc aproximativ
10 minute.

Apoi, se pune smântâna si se lasă să dea un clocot. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Aluatul se întinde cu sucitorul si se transferă în tava de copt, se toarnă amestecul de praz şi se lasă la cuptor pentru 25 de minute.

Reteta placinta cu praz

Reteta_placinta_cu_praz

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.