Reteta placinte cu carne de vita
PrinteazaReteta placinte cu carne de vita din: faina, unt, galbenus, sare, apa, carne de vita, suc de rosii, bulion, ceapa, ardei, ulei, piper.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 100 g unt
- un gălbenuş
- puţină sare
- 3 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 500 g carne tocată de vită
- 200 ml suc de roşii
- 2 linguri bulion
- o ceapă
- 1/2 ardei gras verde
- o lingură ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă bine. Aluatul obţinut se dă la rece 30 de minute.
In ulei se pun la călit ceapa şi ardeiul tăiate mărunt. Se adaugă carnea, se pun sucul de roşii şi bulionul. Se lasă la fiert 15 minute până ce scade foarte bine. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde pe masa de lucru şi se taie pătrate. Se repartizează carnea pe fiecare pătrat, se împachetează şi se aşază în tava de copt unsă şi tapetată cu hârtie.
Se ung cu gălbenuş şi se coc 25 de minute.
Pofta buna!