Se potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cimbru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron, torni […]
Reteta de post: Bors calugaresc
PrinteazaBors calugaresc din: cartofi, ceapa, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza, sare, leustean, patrunjel, piper, ulei.
Poate te intereseaza si:
- 2 cartofi
- 1 ceapă albă
- 500 ml borş
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 100 g fasole verde
- 2 ardei
- 6 roşii
- 4-5 frunze varză albă
- sare
- leustean
- 3-4 frunze pătrunjel verde
- piper
- 1-2 linguriţe ulei
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală toate legumele. Se taie cubuleţe potrivite sau rondele, după preferinţă, şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare.
După ce au fiert, se pune uleiul de măsline, se adaugă piperul şi se acoperă cu un capac. Se mai lasă să fiarbă la foc potrivit.
Intre timp, se opăresc roşiile, se curăţă de coajă, se pasează cu blenderul şi se pun în oala cu legumele fierte. Se mai lasă să dea în câteva clocote, la-foc mic. Separat, se pune borşul şi se fierbe 3-4 minute, până dă în clocot, apoi se toarnă în oală peste celelalte legume.
Borşul călugăresc se serveşte asezonat cu leuştean şi pătrunjel.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Bors calugaresc
Pofta buna!