Reteta de post: Bors de cartofi
PrinteazaBors de cartofi din: apa, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ulei, leustean, bors.
Ingrediente:
- 1 l apa
- 4 cartofi, taiati ca pentru piure
- 2 morcovi, taiati cuburi
- 2 radacini de patrunjel, taiate marunt
- 1 ceapa mijlocie, tocata
- 1 lingurita ulei
- 2 linguri leustean, tocat marunt
- 1 cana bors
Mod de preparare:
Se călesc morcovii, ceapa şi pătrunjelul în ulei şi puţină apă.
Când s-au înmuiat, se adăugă cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă la-fiert până se înmoaie cartofii, fără însă să se sfărâme.
Se acreşte cu borşul fiert separat. Când s-a oprit din fiert, se adaugă leuşteanul şi o crenguţă de cimbru.
Pofta buna!
Perfecta pentru post, reteta asta!