Chiftele de post cu linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata. Ingrediente: 250 g linte 1 felie de pâine 1 ceapă sare piper 1 lingură făină 2-3 linguri ulei usturoi 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel verdeaţă Mod de preparare: Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să […]
Reteta de post: Chiftele de legume
PrinteazaChiftele de legume din: cartofi, spanac, ceapa verde, ceapa alba, miez de paine, supa de legume, faina, ulei, sare, piper.
- 2 cartofi
- 300 g spanac
- o ceapa alba mica
- 2 fire ceapa verde
- 50 g miez paine
- 50 ml supa de legume
- faina
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se opăreşte în apă clocotită şi apoi se lasă la scurs.
Cartofii se curăţă şi se răzuie, apoi se lasă la scurs.
Miezul de pâine se înmoaie în supa de legume şi apoi se presează.
In bolul mixerului se pun spanacul, cartofii, miezul de pâine, cele două feluri de ceapă mărunţite si se macină un tur-două.
Amestecul rezultat se potriveşte de sare şi piper şi cu mâna umezită se formează chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc în baie de ulei.
Se scot pe şervete de hârtie.
Chiftele de legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de post cu linte
Retete de post: Chiftele de naut cu usturoi
Chiftele de naut cu usturoi din: naut, usturoi, coriandru, patrunjel, chimen, boia dulce, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g năut 1 căţel de usturoi câteva fire de coriandru proaspăt câteva fire de pătrunjel 2 lingurite chimen măcinat 1 lingurita boia dulce ulei pentru prăjit sare şi piper Mod de preparare: Cu o seară înainte se pune năutul la […]
Retete de post: Chiftele de cartofi
O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina, ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1 lingura patrunjel faina ulei sare si piper Mod de preparare: Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa. […]
Pofta buna!