Reteta de post: Chiftelute de ciuperci
PrinteazaReteta de post: Chiftelute de ciuperci din ciuperci, cartofi, orez, ceapa, boia, patrunjel, sare, piper, ulei, faina.
- 500 g ciuperci
- 3 cartofi potriviţi
- 3 linguri orez
- 2 cepe mici
- boia
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
- 4 linguri făină
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi pui la fiert. Separat, pui la fiert orezul.
Căleşti puţin ceapa tocată. Cartofii fierţi îi scurgi, îi pasezi şi îi amesteci cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşina de tocat. Pui boia, sare şi piper, după gust. Din compoziţia rezultată faci chifteluţe, pe care le dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Serveşti shifteluţele calde.
Reteta de post: Chiftelute de ciuperci
Pofta buna!