O Călătorie Culinară. Bucătăria mexicană, recunoscută pentru diversitatea și bogăția sa de arome, este rezultatul unei îmbinări fascinante de influențe culturale și istorice. Această călătorie gastronomică ne poartă de la rădăcinile indigene ale civilizațiilor aztece și mayașe, prin perioada colonială spaniolă, până la evoluția modernă a bucătăriei Tex-Mex. Rădăcinile Pre-Columbiene Bucătăria mexicană […]
Reteta prajitura cu alune de padure
PrinteazaReteta prajitura cu alune de padure din: oua, sare, ulei, zahar, coaja de lamaie, faina, amoniac, alune de padure, scortisoara, margarina.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 praf de sare
- 250 ml ulei
- 300 g zahăr
- coaja rasă de la 1 lămăie
- 1 plic zahăr vanilinat
- 350 g făină
- 1 linguriţă amoniac
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 200 g alune de pădure
- 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată
- căte 1 lingură margarină şi făină pentru tavă
Mod de preparare:
Reteta prajitura cu alune de padure: Mărunţesti alunele în blender sau le tai mare, cu cuţitul.
Mixezi gălbenuşurile impreună cu 200 g zahăr, până obţii o cremă de culoare deschisă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Torni câte putin ulei şi mixezi până îl încorporezi pe tot. Adaugi coaja de lămâie proaspăt rasă, zahărul vanilinat, amoniacul stins cu zeama de lămâie şi făina, în prealabil cernută.
Baţi albuşurile spumă tare, impreună cu sarea, apoi adaugi în mai multe etape zahărul rămas şi baţi în continuare până obţii o spumă tare, lucioasă. O încorporezi în compoziţie, amestecând uşor.
Ungi cu margarină şi tapetezi cu făină o tavă de 30×40 cm. Torni uniform compoziţia şi o pudrezi uniform cu scorţişoara presărată printr-o sită, după care presari alunele.
Introduci tava în cuptorul cald şi coci prăjitura la foc mediu, 35 de minute. Scoţi tava din cuptor.
Pofta buna!
este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru cei care urmăresc o dietă low-carb. Această salată combină cremozitatea bogată a avocado cu prospețimea și aciditatea sucului de lime, creând un echilibru perfect de arome. Avocado este un superaliment […]