Reteta prajitura cu crema si glazura
PrinteazaReteta prajitura cu crema si glazura din: faina, zahar, untura, oua, lapte, praf de copt, unt, ciocolata, frisca, ulei.
Pentru foi:
- 300 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g untură
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 2 plicuri praf de budincă cu gust de ciocolată
- 150 g zahăr
- 600 ml lapte
- 200-250 g unt
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 100 ml frişcă
- 1 lingură ulei
- ornamente colorate din zahăr
Mod de preparare:
Ingredientele pentru foi se frământă cu lapte, atât cât să se obţină un aluat uşor de întins. Se întind patru foi şi se coc la foc mediu. Nu trebuie uscate prea mult, pentru că se întăresc.
Pentru cremă, se fierbe budinca cu zahărul şi laptele, după ce s-a răcit, se amestecă cu untul. Foile se umplu cu cremă, deasupra se întinde ciocolata topită şi amestecată cu frişca şi uleiul şi se presară ornamente de zahăr.
Se ţine în frigider, a doua zi se feliază.
Pofta buna!
A iesit buna?