Reteta prajitura cu crema si glazura

Printeaza

Reteta prajitura cu crema si glazura din: faina, zahar, untura, oua, lapte, praf de copt, unt, ciocolata, frisca, ulei.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_crema_si_glazura

Pentru foi:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 g untură
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 2 plicuri praf de budincă cu gust de ciocolată
  • 150 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 200-250 g unt

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frişcă
  • 1 lingură ulei
  • ornamente colorate din zahăr

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru foi se frământă cu lapte, atât cât să se obţină un aluat uşor de întins. Se întind patru foi şi se coc la foc mediu. Nu trebuie uscate prea mult, pentru că se întăresc.

Pentru cremă, se fierbe budinca cu zahărul şi laptele, după ce s-a răcit, se amestecă cu untul. Foile se umplu cu cremă, deasupra se întinde ciocolata topită şi amestecată cu frişca şi uleiul şi se presară ornamente de zahăr.

Se ţine în frigider, a doua zi se feliază.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.