Reteta prajitura cu crema de vanilie
PrinteazaReteta prajitura cu crema de vanilie din: oua, zahar, ulei, sare, faina, cacao, brandy, budinca, lapte, unt, ciocolata.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 5 linguri ulei
- 1 praf sare
- esenţă de rom
- 150 g făină
- 2 linguri cacao
- 50 ml brandy
Pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 300 ml lapte
- 100 g zahăr
- 150 g unt
Pentru glazură:
- 2 tablete ciocolată neagră
- 2 tablete ciocolată albă
- 400 g unt
Pentru decor:
- ciocolată neagră şi albă rasă
- 1/2 lingură cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă, apoi adaugi zahărul tos şi cel vanilat.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu ulei, sare şi esenţă de rom. Treptat, combini cele două compoziţii.
Adaugi în ploaie făina şi cacaua. In cuptorul preîncălzit, pui compoziţia pentru blat într-o formă de cozonac şi îl laşi până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, prepari budinca potrivit recomandărilor de pe plic, adăugându-i lapte şi zahăr.
După ce se leagă, pui şi unt. Intinzi crema peste blatul răcit, tăiat în trei, pe lung şi însiropat cu brandy.
Păstrezi puţină cremă pentru decor şi o împărţi în două. In jumătate de cantitate adaugi cacao.
Tai prăjitura pe lat în bucăţi groase. Le glazurezi cu ciocolată albă sau cu ciocolată neagră topite pe baie de aburi cu câte 200 de grame de unt fiecare.
Cu un poş, decorezi cu cremele păstrate şi presari ciocolată rasă.
Reteta prajitura cu crema de vanilie
Pofta buna!
Foarte buna prajitura asta