Reteta prajitura cu branza si cacao
PrinteazaReteta prajitura cu branza si cacao din: faina, ulei, oua, zahar, praf de copt, ciocolata amaruie, lapte, branza de vaci, amidon, unt.
Pentru blat:
- 200 g făină
- 4 linguri ulei
- 2 ouă
- 100 g zahâr
- 1/2 plic praf de copt
- 200 g ciocolată amăruie
- 3 linguri lapte
Pentru umplutură:
- 550 g brânză de vaci
- 50 g zahăr
- 4 ouă
- 120 g unt
- 2 linguri amidon
Pentru ornat:
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, se topeşte ciocolata împreună cu laptele, apoi se lasă la răcit.
Intr-un vas se bat bine ouăle cu zahărul, se adaugă ciocolata topită, treptat, uleiul, făina şi praful de copt. Se toarnă 3/4 din aluat într-o tavă de prăjituri.
Intre timp, se pregăteşte repede umplutura de brânză. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul, ouăle bine bătute, untul si amidonul.
Se aşază umplutura deasupra blatului de ciocolată, se uniformizează, se toarnă apoi deasupra si restul de aluat si se dă prăjitura la cuptor pentru 20-30 de minute.
Se scoate şi se serveşte pudrată cu zahăr.
Reteta prajitura cu branza si cacao
Pofta buna!