Reteta prajitura cu crema de nuci si frisca
PrinteazaReteta prajitura cu crema de nuci si frisca din: zahar, apa minerala, ou, margarina, amoniac, faina, nuci, frisca, esenta de rom.
- l00g zahăr
- l00ml apă minerală
- 1 ou
- 100g margarină
- 1 lingură amoniac
- făină
Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml esenţă de rom
Mod de preparare:
Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina, amoniacul stins cu zeamă de lămâie sau cu oţet de mere, făină câtă este necesară pentru a obţine o compoziţie mai tare.
Se frământă 10 minute aluatul şi se împarte în patru bucăţi egale din care se întind foi. Foile se coc la foc potrivit, pe spatele tăvii. Pentru obţinerea cremei se amestecă bine toate ingredientele.
Se aşază prima foaie într-o tavă, se pune cremă, apoi se aşază a doua foaie, iar cremă şi tot aşa, până când se pun toate foile.
Dacă rămâne cremă, se poate pune şi pe deasupra prăjiturii şi atunci se desenează nişte forme cu ajutorul dinţilor unei furculiţe. Prăjitura se ţine la rece înainte de a fi tăiată.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu nuca si frisca
- crema cu frisca si nuca