Reteta prajitura cu crema
PrinteazaReteta prajitura cu crema din: unt, zahar, alune, biscuiti, lapte, cacao, oua, faina, margarina, ciocolata, apa, alune.
Pentru blat:
- 200 g unt
- 4 linguri zahăr pudră
- 200 g alune
- 500 g biscuiti simpli
- 1 1/2 cană lapte
- 3 linguri cacao
Pentru crema caramel:
- 200 g zahar
- 3 oua
- 200 ml lapte dulce
- 3 linguri făină
- 200 g margarina
Pentru glazură:
- 200 g ciocolata
- 2 linguri apă
- 50 g unt
- 100 g alune pentru decor
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii mărunt cu un sucitor, după care îi amesteci cu cacaua, zahărul pudră şi alunele zdobite. Incălzeşti laptele cu untul şi torni peste biscuiţi.
Amesteci bine şi aşezi aluatul într-o tavă mai mică, netezind, dar fără să apeşi foarte tare. Intre timp, caramelizezi zahărul într-o crăticioară, la foc mic.
Separat, amesteci ouăle, faina şi laptele şi îl torni peste zahărul caramelizat, lăsând să fiarbă, până se îngroaşă ca o cremă. Adaugi margarina moale şi amesteci până se obţine o compoziţie cremoasă.
Torni crema caramel peste blatul de biscuiţi. Separat, topeşti într-o crăticioară ciocolata rasă împreună cu apa şi margarina.
O laşi puţin să se răcească şi o torni imediat peste caramel. O decorezi cu alune zdrobite.
Reteta prajitura cu crema
Pofta buna!