Reteta prajitura cu firimituri
PrinteazaReteta prajitura cu firimituri din: gem, faina, praf de copt, margarina, zahar, banana, iaurt, sare, nuci.
- 200 g gem de merişoare
- 200 g făină
- o linguriţă praf de copt
- 60 g margarină moale
- 200 g zahăr
- un pliculeţ zahăr vanilinat
- 1/2 banană
- 150 ml iaurt de soia plus o lingură lapte de soia
- sare
Pentru firimituri:
- 100 g făină
- 100 g margarină rece
- 50 g nuci măcinate
- 100 g zahăr
- un praf sare
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru firimituri se amestecă într-un vas pentru a obţine o compoziţie grosieră. Se lasă deoparte.
Margarina se amestecă apoi cu zahărul şi zahărul vanilinat, se adaugă banana pasată, apoi jumătate din cantitatea de făină, praful de copt şi sare, amestecate în prealabil.
Se adaugă iaurtul şi laptele de soia, apoi restul de făină şi, dacă aluatul este prea gros, se mai foloseşte lapte.
Se pune aluatul în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, se pune gemul de merişoare deasupra şi apoi se presară firimiturile. Se lasă la cuptor 45-50 de minute.
Reteta prajitura cu firimituri
Pofta buna!