Reteta prajitura cu gutui
PrinteazaReteta prajitura cu gutui din: gutui, miere, zahar, faina, praf de copt, oua, anason, ghimbir, scortisoara, unt, sare, lamaie, frisca.
- 4 gutui
- 350 g miere
- 140 g zahăr tos
- 270 g făină
- praf de copt
- 3 ouă
- pudră de anason
- pudră de ghimbir
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- 75 g unt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- sare
- o lămâie
- frişcă
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun la topit mierea şi 40 g zahăr tos, apoi se lasă la răcit. într-un vas mai mare se mixează ouăle cu zahărul vanilinat şi un praf de sare. Se adaugă un pliculeţ cu praf de copt, un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir şi un vârf de cuţit cu pudră de anason, jumătate din pudra de scorţişoară, mierea călduţă şi făina.
Se mixează totul, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce în cuptor şi se coace 45 de minute la foc mediu. Gutuile se spală, se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se| stropesc cu sucul de lămâie.
Intr-o cratiţă se topeşte zahărj tos rămas, se adaugă untJ restul de scorţişoară şi se lasă fiarbă puţin. Se adaugă feliile de gutui,j amestecă şi se prăjesc pi când s-au înmuiat. Se servesc ale de prăjitura rece, tăiată în felii sut Peste prăjitură se poatci spriţa frişcă şi se pudrează cui scorţişoară.
Poftă bună!