Reteta prajitura cu mac si lamaie
PrinteazaReteta prajitura cu mac si lamaie din: oua, suc de lamaie, zahar, apa, faina, praf de copt, amidon, seminte de mac.
Pentru blat:
- 4 ouă mari
- coaja şi sucul de la 1 lămâie
- 150 g zahăr pudră
- 3 linguri cu apă
- 100 g făină
- 10 g praf de copt
- 40 g amidon
- 2 linguri cu seminţe de mac
Pentru glazura:
- 1 cană cu zahăr pudră
- coaja şi sucul de 1/2 lămâie
- coajă de lămâie, pentru decor
Mod de preparare:
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de lămâie, până obţii o compoziţie cremoasă şi deschisă la culoare. Adaugă apa, ingredientele uscate şi omogenizează.
Bate albuşurile spumă cu zeama de lămâie, apoi amestecă-le cu gălbenuşurile. Toarnă compoziţia într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Coace blatul 25-30 minute. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească.
Pentru glazură, amestecă toate ingredientele şi toană compoziţia peste prăjitură. Decorează cu fâşii de coajă de lămâie.
Reteta prajitura cu mac si lamaie
Pofta buna!
Yummy ! Am facut-o si o mai fac. Multumesc pt. aceasta reteta excelenta ca toate retetele de pee site-ul Dv. La multi ani cu multe realizari !