Reteta prajitura cu mascarpone
PrinteazaReteta prajitura cu mascarpone din: unt, zahar, praf de copt, cacao, faina, esenta de rom, crema de branza, mascarpone, oua.
Pentru blat:
- 250 g unt
- 150 g zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 pliculeţ praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 400 g făină
- 1 esenţă de rom
Pentru cremă:
- 3 cutii crema de brânză
- 1 cutie mascarpone (250 g)
- 200 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 3 ouă
- 1 esenţă rom
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi bine untul cu zahărul, adaugi gălbenuşul, cele 2 linguri de cacao, 1 esenţă rom şi făina, plus 1 pliculeţ praf de copt.
Obţii un aluat omogen, pe care îl împărţi în două, formând câte o bilă. Pui aluatul la întărit în frigider.
Pentru crema, amesteci brânza pufoasă cu 250 g mascarpone, zahărul, ouăle, zahărul vanilat şi 1 esenţă rom.
Intr-o tavă de cuptor cu dimensiunile 25/30 cm, tapetată cu hârtie de copt, razi (pe răzătoarea mare) una dintre bilele de aluat. Peste răzătură torni crema de brânză.
Deasupra razi cea de-a doua bilă de aluat, având grijă să distribui uniform aluatul pe întreaga suprafaţă. Pui tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade.
Laşi prăjitura la răcit, înainte de a fi tăiată.
Reteta prajitura cu mascarpone
Pofta buna!