Reteta prajitura cu mascarpone

Printeaza

Reteta prajitura cu mascarpone din: unt, zahar, praf de copt, cacao, faina, esenta de rom, crema de branza, mascarpone, oua.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_mascarpone

Pentru blat:

  • 250 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 400 g făină
  • 1 esenţă de rom

Pentru cremă:

  • 3 cutii crema de brânză
  • 1 cutie mascarpone (250 g)
  • 200 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 1 esenţă rom

 

Mod de preparare:

Pentru blat, mixezi bine untul cu zahărul, adaugi gălbenuşul, cele 2 linguri de cacao, 1 esenţă rom şi făina, plus 1 pliculeţ praf de copt.

Obţii un aluat omogen, pe care îl împărţi în două, formând câte o bilă. Pui aluatul la întărit în frigider.

Pentru crema, amesteci brânza pufoasă cu 250 g mascarpone, zahărul, ouăle, zahărul vanilat şi 1 esenţă rom.

Intr-o tavă de cuptor cu dimensiunile 25/30 cm, tapetată cu hârtie de copt, razi (pe răzătoarea mare) una dintre bilele de aluat. Peste răzătură torni crema de brânză.

Deasupra razi cea de-a doua bilă de aluat, având grijă să distribui uniform aluatul pe întreaga suprafaţă. Pui tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade.

Laşi prăjitura la răcit, înainte de a fi tăiată.

Reteta prajitura cu mascarpone

Reteta_prajitura_cu_mascarpone

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.