Reteta prajitura cu mere si migdale

Printeaza

Reteta prajitura cu mere si migdale din: mere, migdale, faina, zahar, unt, lapte, praf de copt, oua.
Ingrediente:Reteta prajitura cu mere si migdale

  • 5 mere
  • 125 g migdale taiate felii
  • 160 g faina
  • 160 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua mari

 

Mod de preparare:

Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care prisoseste, si se baga forma la frigider.

Se incinge cuptorul la 180C. Se curata merele, se taie in patru si se indeparteaza partea lemnoasa si semintele.

Intr-un castron se amesteca bine ouale cu zaharul, pana ce devin spumoase, dupa care se incorporeaza untul topit si laptele.

Se adauga faina, praful de copt si la urma 80 g de felii de migdale, amestecand intruna.

Se asaza bucatile de mar pe fundul formei si peste ele se toarna aluatul.

Se presara migdalele ramase si se baga prajitura la cuptor.

Se coace 30 de minute, urmarind din cand in cand sa nu se arda la suprafata.

Prajitura nu se rastoarna, se serveste calduta sau rece eventual cu inghetata de vanilie sau cu orice fel de sos dulce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.