Reteta prajitura cu nuci si crema de ciocolata
PrinteazaReteta prajitura cu nuci si crema de ciocolata din: oua, zahar, pesmet, miez de nuca, faina, nuci, crema de ciocolata, lapte, frisca, biscuiti, cafea, cacao.
Pentru blat:
- 7 albusuri
- 200 g zahăr
- 2 linguri pesmet
- 300 g miez de nuci
- 2 linguri făină
- 4 linguri nuci măcinate
Pentru umplutură şi decor:
- 7 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 300 g cremă de ciocolată cu gust de arahide
- 7 linguri lapte
- 500 ml friscă lichidă
- 2 plicuci întăritor pentru friscă
- 20-25 biscuiti simpli
- 5-6 linguri cafea indulcită
- cacao pudră
- cafea solubila
Mod de preparare:
Presari miezul de nucă intr-o tavă şi îl prăjeşti puţin în cuptor, la foc iute (200 0C), pentru 5-7 minute. Zdrobeşti sau tai mare, cu cuţitul, miezul de nucă şi îl distribui uniform în tava, de 30×35 cm tapetată cu hârtie de copt.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Incorporezi treptat pesmetul, făina şi nuca măcinată şi omogenizezi amestecând uşor jos în sus.
Torni compoziţia peste nucile din tavă şi coci blatul 25 de minute, la foc mediu (175 0C). Răstorni blatul copt pe hârtie de copt, astfel încât nucile să fie deasupra. Cât blatul e cald, întinzi uniform crema de ciocolată.
Pentru cremă, mixezi pe baie de abur gălbenuşurile cu laptele şi zahărul, până când se îngroaşă. Baţi frişca împreună cu întăritorul, apoi o amesteci cu crema fiartă şi răcită.
Intinzi pe prăjitură jumătate din cremă obţinută, apoi acoperi cu un strat de biscuiţi pe care îi stropeşti cu cafea. Acoperi cu crema rămasă şi pudrezi cu cacao.
Porţionezi prăjitura a doua zi, după ce ai păstrat-o în frigider.
Reteta prajitura cu nuci si crema de ciocolata
Pofta buna!