Reteta prajitura cu nuci si ness
PrinteazaReteta prajitura cu nuci si ness din: oua, zahar, nuci, faina, sare, ness, margarina.
- 6 albuşuri
- 350g zahăr
- 350g nuci prăjite măcinate
- 3 linguri făină
- 1linguriţă zahăr vanilat
- 1 vârf de cuţit sare
Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina.
Mod de preparare:
Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se pune vasul pe baie de abur şi se amestecă în continuare până se îngroaşă.
Se adaugă 3/4 din nuca măcinată, făina, zahărul vanilat şi sarea. Compoziţia se împarte în două şi se coc din aceasta două foi pe dosul tăvii.
Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă bine ci. zahărul, pe baie de aburi şi când compoziţia începe să se îngroaşe, se adaugă nes-ul şi margarina.
Se omogenizează bine şi se lasă să se răcească. Se întinde 2/3 din cremă între cele două foi,
iar crema rămasă se întinde deasupra şi se presară peste aceasta nuca păstrată.
Se taie în pătrate sau în romburi.
Pofta buna!